سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه

یمن؛ محور رایزنی مقامات سعودی و آمریکایی

یمن؛ محور رایزنی مقامات سعودی و آمریکایی نماینده ویژه آمریکا در سفر به عربستان سعودی با مقام‌های این کشور درخصوص یمن گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 07
کد خبر: ۱۷۲۱۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد بن سعید آل جابر» سفیر عربستان سعودی در یمن و «نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با «تیموتی لندرکینگ» نماینده آمریکا در یمن درباره بحران یمن گفت‌وگو کردند.

 

دو طرف در خصوص «تلاش‌های سازمان ملل متحد برای صلح در یمن و راه‌های تقویت همکاری برای حمایت از راه حل سیاسی در یمن و حمایت از امنیت و ثبات در این کشور» گفت‌وگو کردند.

 

محمد بن سعید آل جابر و لندرکینگ همچنین در خصوص «حمایت از تلاش‌ها برای رسیدن به راه حل سیاسی در یمن» بحث و تبادل نظر کردند.

 

به نوبه خود، الحجرف به لندرکینگ اعلام کرد که «شورا از همه تلاش‌های بین‌المللی برای تقویت امنیت، ثبات و صلح در یمن حمایت می‌کند».

 

وزارت خارجه آمریکا روز شنبه از آغاز سفر تیموتی لندرکینگ به کشورهای حوزه خلیج فارس با هدف گفت‌وگو برای برقراری صلح فراگیر در یمن خبر داده بود.

 

نماینده آمریکا در امور یمن بعد از عربستان به عمان و امارات متحده عربی سفر خواهد کرد.

 

سعودی‌ها از 8 سال پیش با تجاوز به یمن، جنگ خانمان‌سوزی را علیه همسایه فقیر خود آغاز کردند و طی این مدت، 47 هزار شهروند یمنی را مجروح کرده و یا به شهادت رسانده‌اند.

 

وزارت امور خارجه دولت نجات ملی یمن (مستقر در صنعاء) اخیرا اعلام کرد که از نتایج تجاوز نظامی و محاصره یمن توسط ائتلاف متجاوز سعودی، گرسنگی دادن به مردم این کشور و افزایش درد و رنج آ‌ن‌ها است.

 

آتش‌بس در یمن از یازدهم فروردین ماه سال جاری با وساطت سازمان ملل محقق شد که دوماهه قابل تمدید بود که تاکنون دو بار تمدید شده است. قرار بود این توافق مهرماه تمدید شود ولی عدم تحقق مطالبات دولت نجات ملی که بر اساس توافق بوده، منجر به عدم تمدید آن تا این لحظه شده است.

 

دولت نجات ملی یمن طی روزهای اخیر تأکید کرده است که کشورهای متجاوز سعودی و امارات به این کشور باید به تعهدات خود ذیل توافق آتش‌بس عمل کنند؛ قرار بود بر اساس این آتش‌بس، فرودگاه صنعاء بازگشایی شود و موانع ورود کشتی‌ها به بندر الحدیده برداشته شود و حقوق کارمندان دولت که برای سال‌ها به‌دلیل جنگ پرداخت نشده است، پرداخت شود.

 

طی چند هفته اخیر، تلاش‌هایی با میانجی گری عمان به منظور تمدید این آتش‌بس صورت گرفت که بنا به گفته منابع یمنی و غیر یمنی، این تلاش‌ها مفید بوده و ممکن است به تمدید آتش بس در یمن در آینده منجر شود./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار